De Koreaanse Vlag (Taegeukki)

Veel mensen hebben de Koreaanse vlag op hun Taekwondo uitrusting, zonder te weten dat het een betekenisvollere achtergrond heeft dan de meeste gewone vlaggen.

De betekenis van de Koreaanse Nationale Vlag is erg filosofisch. De oorsprong komt van de oosterse filosofie genaamd Eum-Yang, in de Chinese uitspraak Yin-Yang. In Korea wordt het symbool van 'Yin en Yang', en soms de vlag zelf, Taegeuk genoemd en vat het de gedachten samen van 'I Ching' (in het Koreaans 'Yeok' genoemd). De naam betekent zoveel als de vlag van 'Grote Uitersten'.

Zuid-Koreaanse Vlag

De rode en blauwe cirkel in het midden wordt 'Taegeuk' genoemd, de oorsprong van alle dingen in het universum. De centrale gedachte is perfecte harmonie en balans: een continue beweging binnen de sfeer van oneindigheid, resulterend in één eenheid. Het blauwe gedeelte van 'Taegeuk' wordt 'Eum' genoemd en vertegenwoordigt alle negatieve aspecten van de balans die typerend zijn voor het symbool. Het rode gedeelte heet 'Yang' en beschrijft alle positieve aspecten.

https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_South_Korea