Stage Ik Pil Kang Harrogate

1
min read
A- A+
read
Stage Harrogate

Stage + wedstrijd Harrogate 07/03/2020

Stage Ik Pil Kang – Harrogate 6 en 7 maart 2020

Geïnspireerd door de waardevolle tips op de stage door GM Ik Pil Kang in Rumst op 22 en 23 februari, besloot ik samen met mijn trainer om deel te nemen aan de stage met grootmeester Kang in Harrogate op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2020. Dat er de zondag na de stage ook een plaatselijke wedstrijd op de agenda stond, was een leuke extra reden.
Harrogate is een stadje van 40 000 inwoners in het noorden van Engeland. Het kostte ons dan ook enige moeite om ter plaatse te geraken.
Op vrijdagavond stond er een stage voor masters, vanaf 4de dan, op het programma. We oefenden hoofdzakelijk de basics. Grootmeester Kang wees ons op het belang van de ki, de innerlijke kracht om snelheid en kracht te ontwikkelen in het uitvoeren van de technieken. Kracht komt niet uit de armen of uit de schouders maar uit de buik (ki of core). Ook het belang van de ademhaling voor het uitvoeren van vloeiende bewegingen, werd sterk benadrukt door grootmeester Kang. Net zoals in België kreeg ik weer vele tips om mee aan de slag te gaan. Om deze aandachtspunten niet te vergeten, besloot ik deze te noteren zodat ik er ook nog later mee aan de slag kan gaan.
Op dag 2 was in de voormiddag ook Gabriella Meyvis van Mun Mu Lier van de partij. Als Belgische delegatie kregen we heel wat aandacht van de organisatie o.l.v. master Kambiz. Zelfs een persoonlijk gesprek met de mayor van Harrogate en een demonstratie door mezelf van poomsae Sipjin voor de officiële genodigden maakte deel uit van de beleving. Dave, de vader van Gabriella en bestuurslid van Taekwondo Vlaanderen werd gevraagd om mee de getuigschriften uit te reiken.
Het tweedaagse poomsaeseminarie werd beëindigd met een namiddagsessie enkel voor zwarte gordels waarbij de technieken uit de hogere poomae verklaard en geoefend werden. Ook hier kreeg ik weer vele inzichten en tips mee van grootmeester Kang.
Het was een hele eer om net zoals in België zo vaak te worden aangeduid om de oefeningen voor te doen, ook al kreeg ik regelmatig de opmerking dat het nog niet goed was of om het met de woorden van de grootmeester te zeggen: “no smart, more practice!”.
Na 2 intensieve dagen training stond op zondag de Harrogate Cup op het programma, een (inter)nationaal tornooi met 415 deelnemers uit Engeland, Schotland, Noord-Ierland, Wales en 2 deelnemers uit België. Gabriella M. behaalde bij de gekleurde banden een mooie 2de plaats in een categorie met 7 deelnemers en ikzelf wist al mijn 9 tegenstanders te verslaan. Een mooi einde van een leerrijk 3 daagse in Engeland.
Het was boeiend om mee te maken hoe organisator Ali Kambiz erin slaagde om dit tornooi zo vlot te laten verlopen.
Meer foto’s over de stage en wedstrijd in Harrogate via onze facebookpagina

Axelle Bonnez